Wurlitzer OMT 1015 CDDe famlilie Wurlitzer maakte reeds in de zeventiende eeuw muziekinstrumenten. De Duitse Oprichter, Franz Rudolph Wurlitzer, emigreerde in 1856 naar Amerika en begon hier een bedrijf vooral door zijn familie gemaakte instrumenten importeerde.

De eerste jukebox

In 1933 werd het bedrijf door Farny Wurlitzer overgenomen van Rudolph Wurlitzer. Die kocht een jukeboxmechanisme waar patent op zat. Door een aantal specialisten werd hier een jukebox omheen ontworpen. Het resultaat, een Wurlitzer Jukebox, de Debutante genaamd.Deze werden geproduceerd in New York. Aan het eind van de dertiger jaren waren zei markteider met zo'n 45000 Wurlitzer Jukboxen per jaar.

Eind dertiger jaren werd Paul Fuller als jukebox-ontwerper aangesteld. Dit met veel succes tot eind jaren veertig. Na de oorlog kwam de productie van de jukebox weer op volle toeren. In 1946 werd de Wurlitzer 1015 gepresenteerd. Ook wel de Wurlitzer Bubbler genoemd. Toen nog niet wetende dat dit de best verkocht jukebox allertijden zou worden. Na de introductie van de Wurlitzer 1015 werd lanzaam de stap gezet van 78 naar 45 toeren, net zo als de andere jukeboxfabrikanten. De 45-toeren jukeboxen werden veelal uitgevoerd met veel chroom. In 1956 kwam de Wurlitzer 2000 op de markt. Een van de populairste jukeboxen allertijden. Deze jukebox had 200 selecties. De presentatie van deze jukebox was ter ere van het 100-jarige bestaan van Wurlitzer. Wurlitzer was destijds al geen marktleider meer in jukebox-land. Deze positie was overgenomen door Seeburg.

Na de vijftiger jaren nam de populariteit van de jukebox langzaam af. De jukeboxen na deze tijd waren vaak dicht en minder aantrekkelijk van vorm. Het Duitse Wurlitzer is tegenwoordig de eigenaar van de merknaam "Wurlitzer". Zei produceren momenteel onder leiding van Gibson de CD-jukebox. De Wurlitzer OMT 1015. Dit is bijna een exacte kopie van de Wurlitzer 1015 Bubbler, de jukebox die in 1946 werd geproduceerd.